Pasza Optiline XP – innowacyjna mieszanka paszowa, której formuła bazuje na najnowszych osiągnięciach działu badawczo rozwojowego Skretting Research & Development Aquaculture Research Center w Nowegii. Integruje standardowe koncepcje żywieniowe Skrettinga znane jako AminoBalance i LipoBalance oraz włącza istotnie poszerzoną koncepcję MircoBalance, stanowiącą teoretyczną podstawę dla tego nowatorskiego produktu.
Składniki: mączka rybna, przetworzone białko drobiowe, pszenica, gluten pszenny, śruta sojowa, mączka hemoglobinowa, olej rybny, olej rzepakowy, olej lniany; nie zawiera GMO.
Deklaracja | XP 2,5 | XP 4,0 | XP 6,0 | XP 8,0 | XP 10,0 |
---|---|---|---|---|---|
białko surowe (%) | 43 – 45 | 43 – 45 | 42 – 44 | 39 – 41 | 33 – 37 |
tłuszcz surowy (%) | 26 – 28 | 28 – 30 | 29 – 31 | 31 – 33 | 28 – 35 |
popiół surowy (%) | 5,4 | 5,4 | 5,4 | 5,4 | 5,4 |
włókno surowe (%) | 2,2 | 2,1 | 2,0 | 2,0 | 2,1 |
fosfor całkowity (%) | 0,9 | 0,9 | 0,9 | 0,9 | 0,8 |
energia strawna (MJ/kg) | 21,7 | 22,1 | 22,3 | 22,7 | 22,8 |
Pasza | Granulacja (mm) | Masa ryby (g) | 2°C | 4°C | 6°C | 8°C | 10°C | 12°C | 14°C | 16°C | 18°C | 20°C |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
XP 2,5 | 2,5 | 25 – 75 | 0,51 | 0,60 | 0,75 | 0,87 | 1,11 | 1,38 | 1,49 | 1,54 | 1,48 | 1,23 |
XP 4,0 | 4,0 4,0 4,0 |
75 – 150 150 – 300 300 – 450 |
0,46 0,42 0,38 |
0,55 0,5 0,45 |
0,68 0,62 0,57 |
0,79 0,72 0,66 |
1,01 0,92 0,84 |
1,25 1,14 1,04 |
1,36 1,24 1,13 |
1,4 1,28 1,16 |
1,35 1,23 1,12 |
1,12 1,02 0,93 |
XP 6,0 | 6,0 6,0 |
450 – 600 600 – 800 |
0,36 0,34 |
0,42 0,41 |
0,53 0,51 |
0,61 0,59 |
1,79 0,75 |
0,98 0,93 |
1,06 1,01 |
1,09 1,04 |
1,05 1,00 |
0,87 0,84 |
XP 8,0 | 8,0 8,0 10,0 |
800 – 1000 >1000 >2000 |
0,32 0,28 0,24 |
0,38 0,33 0,28 |
0,47 0,41 0,35 |
0,52 0,50 0,47 |
0,72 0,70 0,59 |
0,87 0,76 0,59 |
0,94 0,87 0,63 |
0,97 0,90 0,65 |
0,93 0,76 0,63 |
0,79 0,62 0,52 |
Pakowanie
25 kg/worek
*
Dawki pokarmowe sugerowane przez producenta paszy są jedynie wskazaniem.
Dokładne racje pokarmowe powinny być obliczane na podstawie własnych obserwacji hodowcy, z uwzględnieniem wszystkich warunków hodowlanych min: temperatury, zagęszczenia obsady, pory dnia itp.